Puumala blogi
Jaa!

Puumalan saaristoreitti 6 – 10. 7.2020

Reitti: Lappeenranta-Taipalsaari-Sarviniemi-Lintusalo (lautta)-Hurissalo (lautta)- Puumala-Lintusalo-Sarviniemi (lautta)-Taipalsaari-Lappeenranta, yht. n 146 km, osanottajia 11

Ma 6.7. saavuimme innokkaina Lappeenrannan rautatieasemalle, missä pyörävuokraamon edustaja odotti meitä pyörien kanssa. Kun kaikki olivat löytäneet sopivan pyörän ja pakanneet pyöräilylaukut, lähdimme polkemaan kohti Taipalsaarta, missä yövyimme.

Majapaikkamme oli lähellä rantaa ja muutamat rohkeat pulahtivatkin Saimaan aaltoihin uimaan. Iltaa vietimme rattoisasti makkaraa grillaten. Matka jatkui seuraavana päivänä lauttarantaan, mistä jatkoimme pyöräilylautoilla Hurissaloon. Lauttamatkalla pääsimme ihailemaan Saimaan kauniita ja jylhiäkin maisemia. Hurissalosta jatkoimme pyöräilyä kohti Puumalaa ja tie kulki toisinaan hyvinkin kapeita kannaksia pitkin. Valtavat mäet, joita reitillä oli todella paljon, tekivät pyöräilystä haastavaa. Väsymys kuitenkin unohtui kun saavuimme viehättävään majapaikkaamme, joka oli entisen pappilan päärakennuksessa. Puumalan vilkkaaseen torielämään ehdimme tutustua seuraavana päivänä ennen matkan jatkumista kohti Lintusaloa. Matkalla kävimme katsomassa mm. EU:n tuella rakennettua valtavaa laavua grillipaikkoineen ja pysähdyimme maistelemaan paikallisen viinitilan virvokkeita. Lintusalon majapaikkamme oli viehättävä maalaistalo piha-aittoineen Nestori Miikkulaisen kotimaisemissa. Täällä pääsimme rantasaunaan ja Saimaan vesiin virkistäytymään, illallista nautimme entisen navetan tiloihin tehdyssä ravintolassa.  Talon pihapiirissä oli viiriäisiä, kanoja ja lampaita ihasteltavina ja lampaat järjestivätkin meille pienen jännitysnäytelmän karkaamalla aitauksestaan. Viimeisenä pyöräilypäivänä menimme jälleen pyöräilylautalla takaisin Sarviniemeen ja sieltä Taipalsaaren kautta Lappeenrantaan, missä yövyimme entisen kasarmin tiloihin tehdyssä hotellissa. Ennen kotiinlähtöä ehdimme katsella kaupungin nähtävyyksiä, kuten vanhaa  linnoitusaluetta ja hiekkalinnoja, vetyjä ja atomejakin maisteltiin  rantakahvilassa. Sään suhteen meillä oli onnea: lämpötila oli sopivan viileä pyöräilyä ajatellen eikä sadevarusteita tarvittu kuin parisen kertaa.  Rengasrikoilta ja muilta vauriolta vältyttiin mäkisistä ja välillä kuoppaisistakin teistä huolimatta, joten retkemme oli kaikin puolin hyvin onnistunut.

Ritva Stenroos

Puumala blogi